Relația dintre deshidratare și sănătatea metabolică
Apa reprezintă mai mult de jumătate din greutatea noastră corporală. Greutatea corporală a femeilor este de aproximativ 50–60% apă, în timp ce greutatea corporală a bărbaților este de 60–65% apă. Când organismul nu are suficientă apă, se instalează deshidratarea. Corpul nu poate funcționa eficient fără suficientă apă, ceea ce creează probleme în activitățile noastre zilnice. În funcție de cât de mult lichid lipsește din corp, puteți experimenta deshidratare ușoară, moderată sau severă.
Oricine poate deveni deshidratat, dar copiii și adulții mai în vârstă sunt deosebit de vulnerabili. Diareea și vărsăturile sunt cele mai frecvente cauze de deshidratare la sugarii mici. Desigur, conținutul de apă al corpului persoanelor în vârstă este mai scăzut. În plus, ar putea lua medicamente pentru boli care cresc riscul de deshidratare. Prin urmare, deshidratarea poate rezulta chiar și din afecțiuni minore, cum ar fi infecțiile pulmonare sau ale vezicii urinare.
Procesul chimic prin care organismul transformă alimentele pe care le consumi și le bei în energie dizolvând-o în particule mici se numește metabolism. Caloriile din alimente și băuturi sunt unite cu oxigenul în timpul acestui proces complicat și eliberate ca energie pentru funcționarea corectă a corpului tău, de la trecere la gândire la creștere.
Astfel, putem spune că consumul mai puțin de apă poate crește nivelul de glucoză din sânge. Puteți urmări nivelul de hidratare cu HealthifyPRO 2.0. În plus, nivelurile de glucoză din sânge ale utilizatorului în timp real sunt trimise antrenorului de către dispozitivul purtabil BIOS. Nivelurile de umiditate corporală sunt esențiale pentru menținerea controlului greutății. Cu toate acestea, este obișnuit să amestecați semnele de foame și de sete. Prin urmare, este o idee excelentă să minimizați aportul alimentar și să rămâneți hidratat bând apă, apă de nucă de cocos sau ceaiuri din plante oricând nivelul glicemiei este mai mare decât de obicei.
Este esențial să rămâneți hidratat pentru un metabolism sănătos. Te menține în formă și evită mai multe tulburări. Prin urmare, alimentele cu un conținut ridicat de apă sunt întotdeauna benefice de consumat. În plus, îți poți accelera metabolismul mâncând o dietă bine echilibrată, bogată în alimente bogate în proteine și săracă în carbohidrați. Pește, carne albă, pui, tofu, migdale, fasole, ouă și alte alimente bogate în proteine.
Câteva semne comune ale metabolismului lent
Oboseală continuă: Dacă ai un metabolism lent, corpul tău va arde energie încet și este posibil să aveți oboseală constantă, chiar și după ce ați dormit bine.
Un metabolism lent poate provoca dureri de cap obișnuite sau migrene severe, deoarece glandele tiroide nu funcționează corect.
Creștere în greutate: Un metabolism lent este un efect secundar al hipotiroidismului. Chiar dacă menții o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții de rutină, creșterea în greutate este totuși posibilă.
Constipație: Corpul nostru are nevoie de timp pentru a digera mesele din cauza unei rate metabolice lente. —constipația rezultă din aceasta.
Depresie: Așa cum sănătatea precară a intestinului vă afectează mintea și emoțiile, metabolismul încetinește iti afecteaza intestinul. Ca rezultat poate rezulta depresia.
Pielea uscată, părul subțire și unghiile fragile sunt un metabolism slab și niveluri scăzute ale hormonilor tiroidieni. Nivelurile scăzute ale tiroidei provoacă probleme ale pielii, părului și unghiilor.