Înțelegerea mecanismului de pierdere în greutate a proteinelor
Proteina nu este un termen nou-nouț în lexicul nostru de sănătate. Am descoperit semnificația acesteia ca componentă a corpului nostru în timpul orelor de biologie. În prezent, este un termen popular printre experții și pasionații de fitness. Desigur, și alte aspecte ale proteinelor sunt dezbătute, cum ar fi cât de mult ar trebui consumat, cine nu ar trebui să consume niciuna, dacă poate fi benefică și nu numai. Cu toate acestea, suntem aici pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie în ceea ce privește proteinele și legătura acesteia cu scăderea în greutate.
Întrebarea critică este dacă proteinele ajută la pierderea în greutate. Să începem prin a reveni la elementele fundamentale pentru un timp. Să începem prin a defini proteina. Proteinele oferă corpului tău energia de care are nevoie și sprijinul de care are nevoie pentru a crea masă musculară. Aminoacizii, care ar putea fi necesari sau optionali, se gasesc in proteine. Corpul nostru generează aminoacizii neesențiali, dar trebuie să mâncăm aminoacizii esențiali, deoarece corpul nostru nu îi poate produce în mod natural.
Diferite proteine
Este esențial să știi de unde îți poți achiziționa proteinele. Ar putea fi nedumerit, deoarece există atât de multe surse diferite de proteine, mai ales dacă aveți limitări alimentare sau alergii. Cheia este să înțelegeți de unde puteți obține cele mai multe proteine fără a sacrifica alte elemente.
Există două tipuri de proteine:
Proteine vegetariene
Acestea sunt derivate din produse de origine animală, în primul rând produse lactate precum laptele și iaurtul și carnea de animale precum puiul, oaie, porcul etc. Principalul motiv pentru care acestea sunt considerate proteine complete este că includ toți cei nouă aminoacizi necesari.
Proteine vegetariene
Aceste proteine sunt obținute din plante, inclusiv năut, soia, orez brun, mazăre și soia. Din păcate, aceste proteine sunt inadecvate, deoarece adesea le lipsește cel puțin un aminoacid esențial de care organismul tău are nevoie.
Utilizări pentru proteine
Cantitatea optimă de proteine de consumat este de 0,8 grame pe kilogram. Prin urmare, un minim de 60 de grame de proteine pe kilogram de greutate corporală ar fi optim. Cu toate acestea, alte elemente, cum ar fi gradul de activitate, dimensiunea corpului, vârsta etc., joacă și ele un rol. De exemplu, cele care sunt mai în vârstă, mai active sau care alăptează sau sunt însărcinate au nevoie de proteine suplimentare.
Crește-ți aportul de proteine la între 1,6 și 2,2 grame per kilogram de greutate corporală pentru a-ți susține eforturile de slăbire. De asemenea, vă puteți da seama menținând aportul zilnic de calorii pentru proteine la 25 până la 30 la sută. Vă va ajuta să vă echilibrați aportul de proteine, asigurându-vă în același timp că nu este excesiv. În plus, proteinele funcționează cel mai bine atunci când sunt consumate după activitatea fizică.
Consumul regulat de proteine ar fi benefic, deoarece susține creșterea și repararea celulelor. Deși foarte puțin frecventă, deficitul de proteine te poate afecta dacă dieta ta este predominant pe bază de plante. Luați în considerare că nu obțineți aproape suficiente proteine în fiecare zi. Dacă este cazul, s-ar putea să vă dăuneze sănătății; prin urmare, adăugați mai multe proteine în dieta dvs. Dar o dietă excesiv de bogată în proteine vă poate stresa și ficatul și rinichii și vă poate crește riscul de osteoporoză, deoarece face corpul să piardă calciu. Prin urmare, proteinele pot ajuta oamenii să slăbească.