Consumul de ouă crește nivelul de colesterol?
Proteinele, energia, vitaminele și mineralele esențiale pentru o sănătate optimă se găsesc în abundență în ouă. În plus, sunt o sursă de proteine ieftină și ușor disponibilă. Chiar și ouăle fierte sunt vândute în Africa de Sud la semafoarele de dimineață și pe străzi. Un ou (58 g) conține aproximativ 7 g de proteine, ceea ce reprezintă o cantitate rezonabilă de proteine per porție și depinde de dimensiunea oului.
Ouăle au puțină grăsime.
Gălbenușul oului, nu albușul, conține toată grăsimea oului. Un ou tipic cântărește 58 g și are 4,6 g de grăsime totală. Un ou conține aproximativ o linguriță de grăsime, din care aproximativ un sfert sunt grăsimi saturate.
Colina, o vitamină vitală, este abundentă în ouă.
O gamă largă de vitamine și minerale pot fi găsite în ouă. Să ne concentrăm pe colină, un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului, producția de neurotransmițători și multe alte funcții ale corpului. Corpul nostru poate produce doar cantități minime de colină, așa că majoritatea nevoilor noastre de colină ar trebui satisfăcute prin dietă. Un ou tipic (58g) conține 147 mg de colină. Prin urmare, consumul de doar două ouă pe zi asigură puțin mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată (CZR) de colină.
Ouăle sunt adaptabile.
În bucătărie, ouăle pot fi folosite într-o varietate de moduri. Pot fi servite omletă, poșate, fierte sau încorporate în preparate sau deserturi simple, rapide, sărate. Aproape toate mesele noastre, inclusiv micul dejun, prânzul, cina și gustările, pot include ouă.
Toți membrii gospodăriei, inclusiv copiii, pot mânca ouă.
Când copiii încep să mănânce alimente solide la vârsta de șase luni, li se pot da ouă. Sunt ideale pentru persoanele cu stomacuri mici, deoarece sunt ușor digerate și sunt bogate în nutrienți.
Revenind la colesterol, sunt ouăle la fel de groaznice pentru creșterea colesterolului din sânge pe cât se spune că sunt?
Ouăle sunt bogate în colesterol, potrivit lui Napoli. Astfel, cei cu colesterol ridicat pot fi nesiguri dacă le pot mânca în siguranță.
Ea susține că de mulți ani, indivizilor li s-a spus să reducă aportul de ouă, sau cel puțin, de gălbenușuri de ou, deoarece se credea că acestea cresc colesterolul total din sânge. Știința în acest sens este însă puțină.
„Conform studiului disponibil, ouăle, în general, nu au crescut colesterolul total sau LDL (colesterolul „rău”). Informații.Ouăle cresc în mod obișnuit colesterolul HDL (cel „bun”).
Conform dovezilor, până la trei ouă întregi pe zi sunt sigure pentru persoanele sănătoase. Nu există nicio dovadă că trecerea peste asta este dăunătoare; sunt necesare mai multe cercetări pentru că nu a fost încă investigată. Limitarea consumului de grăsimi saturate este considerabil mai importantă. Grăsimile saturate se găsesc în principal în alimentele care provin de la animale. Prea multe grăsimi saturate ar putea duce la creșterea colesterolului din sânge. Atâta timp cât fac parte dintr-o dietă echilibrată, săracă în grăsimi saturate, majoritatea oamenilor pot mânca ouă.